Hoppa till textinnehållet

Leva

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll på ekonomin och förenklar din vardag. Så att livet blir enklare och framtiden roligare. Läs mer om olika frågor och skapa dig en bättre framtid!

Tänk detta inför shoppingens högsäsong

Nu drar höstens alla shoppingdagar igång! Här har vi listat lite saker att tänka på.

Two women out skiing.

Visste du att vi är mer än en bank?

Vi kan hjälpa dig med mer än bara privatekonomi. Vi ser även till att du får rätt försäkring och juridisk stöttning - oavsett om du är privatperson eller företagare.

 

Familj sitter i bakluckan vid en strand och kollar på en karta en solig dag

Barn/unga och ekonomi

Frågor & Svar

Här har vi samlat era 10 vanligaste frågor

Vi förstår att bankärenden kan kännas lite krångliga ibland, men oftast är det lättare än man tror att lösa dem själv med hjälp av lite guidning. Här har vi samlat de 10 vanligaste frågorna som kommer in till oss och förklarar hur du går till väga. 

Juridiska frågor

Därför är det bra med ett äktenskapsförord/samboavtal

Att tänka på att göra slut när man precis ska inleda ett gemensamt liv kanske kan kännas lite cyniskt, men faktum är att det är precis tvärtom. Det är ett bra sätt att göra det tydligt hur man vill ha det och undvika bråk om man skulle gå skilda vägar. En bra start, helt enkelt.

Telling her something interesting during dinner

Behöver en närstående hjälp med bankärenden?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Kvinna med grå kappa håller på att kliva in i en bil en höstdag

Arv, gåvor och testamente det här gäller

När någon avlider kan det vara skönt att vara lite förberedd på vad som gäller – och inte minst att få veta hur de val som görs medan alla är i livet kan påverka längre fram.

Händer som håller en mugg med glögg med kryddor i

kan du minska risken att drabbas av bedrägerier

Det uppstår hela tiden nya sätt för bedragare att luras, till exempel genom ID-kapning och nätfiske. Här är några råd om hur du kan hålla dig lite säkrare.

 

Lyssna på våra 5-minuterspoddar om säkerhet

Getting the paper

Jämställd ekonomi

Jämställd ekonomi och vägen dit!

Med olika inkomster, karriärsbanor och förutsättningar att vara ledig är det inte alltid lätt att få till en jämställd privatekonomi. Här har vi samlat lite tips på vad du kan göra för skapa en ekonomi som är mer på lika villkor.

Två personer äter flyttpizza på golvet.