Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Juridiska tjänster

Alla behöver juridisk hjälp ibland. Exempelvis när du blir sambo, om du ska skilja dig eller när någon går bort. Juridiska tjänster skapar trygghet för dig samt dina nära och kära. Ta hjälp när det passar dig - i soffan, vid köksbordet eller i hängmattan. Eller tillsammans med vår jurist, i lugn och ro på ett kontor.

Tidaholm

Vill du ha juridisk hjälp?

Lawyer

Boka tid

Julia Axelsson

0502-185 02

Skicka in en intresseanmälan via länken nedan.

Som kund i Tidaholms Sparbank kan vi hjälpa dig/er med

Samboavtal

Att vara sambo liknar äktenskapet men lagen ger inte sambor samma rättsliga skydd som äkta makar. Sambolagen behandlar bara gemensam bostad och bohag som är anskaffad för gemensamt bruk. 

Äktenskapsförord

Om man inte har ett äktenskapsförord så delas värdet av all egendom lika vid en skilsmässa eller om någon av er avlider. Detta oavsett vem som köpt egendomen eller sparat ihop pengarna. För att undgå bodelningsreglerna behöver ni skriva ett äktenskapsförord där ni bestämmer vad som ska vara enskild egendom.

Gåvobrev

Att skänka bort saker är, juridiskt sett, inte helt enkelt. Är gåvan ett förskott på ett arv och ska det räknas som enskild egendom? Vissa gåvor måste vara skriftliga, andra inte.

Testamente

Ett testamente är en handling där du anger vem som ska ärva dina ägodelar när du är död. Ett testamente både kompletterar och ersätter arvsreglerna i lagen.

Arvskifte

Innan dödsboets tillgångar kan skiftas ska alla eventuella skulder, kostnader för begravning etc betalas. När skulder och kostnader betalats delas tillgångarna mellan arvingar och testamentstagare.

Framtidsfullmakt

Ibland tar livet en oväntad vändning och det är bra att ha gjort förberedelser för dina anhöriga innan. 

Anhörigbehörighet

Du som anhörig till en person som blivit sjuk kan under vissa omständigheter ha rätt att få hjälpa personen som drabbats med att betala personens räkningar. Vill du som anhörig betala räkningar för någon som är kund i Tidaholms Sparbank gör du det med hjälp av blanketten nedan.

Arvskifte och avslut av ett dödsbos engagemang på Tidaholms Sparbank

I syfte att förenkla avslut av dödsbos engagemang i banken har en blankett tagits fram som vi använder i de fall ett dödsbo ska avslutas antingen av dödsbodelägare eller av annan på uppdrag av dödsboet.