Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Öppna/stäng ditt kort för internetköp

För att kunna handla med ditt kort på nätet behöver du öppna ditt kort för internetköp, vilket du enkelt gör i internetbanken eller i appen.

Har du fått ett helt nytt bankkort behöver du först aktivera kortet innan du kan öppna det för internetköp. Så här aktiverar du ditt nya bankkort

Så snart du har öppnat ditt kort för köp på internet kan du börja använda det på internet. Hos butiker som är anslutna till Mastercard Identity Check kommer du behöva bekräfta ditt köp med Mobilt BankID. Har du inte möjlighet att använda Mobilt BankID kan du istället bekräfta dina köp med lösenord och SMS.

Att tänka på

Lagrat kortnummer

När du handlar på nätet, tänk på att om ditt kortnummer lagras för framtida köp hos en e-handlare så kan korttransaktioner ske vid senare tillfällen trots att du inte har öppnat ditt kort för internetköp vid det tillfället (till exempel vid prenumerations- eller abonnemangstransaktioner).

Prenumerationstjänster

Ditt kort behöver vara öppet för internetköp vid den första betalningen när prenumerationen inleds.

Därefter kan du ha ditt kort stängt för internetköp om du vill. De återkommande betalningarna kommer fortsätta att dras ifrån ditt konto om butiken skickar betalningarna som en prenumerationsbetalning.